روستای هدف گردشگری حصار

 

 

 

 

• حصار ولیعصر روستایی است در دهستان حصار ولیعصر بخش مرکزی شهرستان آوج
• روستاي حصار ولیعصر، در ۱۵۰ کيلومتري شهر قزوین قرار دارد.
• جمعیت این روستا بر اساس سرشماری سال ۹۰، برابر ۲۵۸ خانوار و ۸۵۳ نفر بوده است

که حدود نیمی از اهالی آن را افراد ساکن دایمی و نیمه دیگر را ساکنان فصلی تشکیل می دهند.
• اشتغال اصلی ساکنان دایم روستا عمدتاً مبتنی بر کشاورزی است. محصولات مهم در این روستا انواع سیب، انواع هلو، زردآلو، گردو، بادام، گندم، گوجه فرنگی و… می‌باشد.
• جاذبه های گردشگری طبیعی این روستا عبارتست از:
– وجود برج های دوقلوی خرقان در دوره سلجوقی در نزدیکی روستا
– بهره مندی از آب و هوای مطلوب در ۴ فصل سال
• ظرفیتها و زیرساختها: این روستا از امكانات رفاهى بالاتری نسبت به سایر روستاها برخوردار است و راه دسترسى به آن آسفالت می باشد.

روستای حصار در ۱۵۰ کیلومتر جنوب شرقی شهر قزوین در شهرستان آوج قرار دارد ، جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی در پیرامون روستا از جمله برجهای خرقان (در مجاورت روستا)ـ غار قلعه کرد (۱۰ کیلومتر)ـ چشمه( داخل روستا)ـ غار عباس آباد(۲۵ کیلومتر)ـ آبگرم معدنی (۲۵ کیلومتر) این روستا می باشد.
برج هاي ۲گانه خرقان در شهرستان آوج در فاصله ۱۲۰ کیلومتری قزوین در کنار جاده مواصلاتی قزوین-همدان، در دهستان حصار ولیعصر از توابع بخش مرکزی آوج قرار دارد.
این برج ها از زيباترين بناهاي دوره سلجوقي است. پلان برج ها ۸ضلعي بوده و داراي گنبد ۲ پوش مي باشد. فاصله ۲ اثر از يكديگر ۲۹ متر بوده واز بسيار جهات با هم ديگر شباهت دارند برج شرقي قديمي تر از برج غربي است . تاريخ بناي آن سال ۴۶۰ هجري قمري است و به وسيله معمار محمد بن مكي آل زنجاني ساخته شده كه داراي ۱۱ متر قطر و ۱۵ متر ارتفاع است برج غربي جديدتر است تاريخ ساخت آن سال۴۸۶ هجري قمري است كه توسط معمار بوعلي مكي آل زنجاني بنا گرديده آثار ۲گانه خرقان برج مقبره بوده و به عنوان آرامگاه احداث گرديده است. برج هاي خرقان به شماره ۱۳۹۵-۱۳۹۶ در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
این بنا در مجاورت روستای حصار ولیعصر در فاصله ۳۰ کیلومتری شهر آبگرم قرار دارد-مسیر دسترسی به این بنا از شهر آبگرم سه راهی حصار ولیعصر روستای حصار ولیعصر برج های ۲گانه خرقان می باشد

 

مشخصات:


فاصله روستا تا مرکز استان (کیلومتر) ۱۵۰


فاصله روستا تا شهر(کیلومتر) ۲۵


سکونت: دارای سکنه موسمی


صندوق پست: وجود ندارد


دفتر پست: وجود ندارد


دفتر مخابرات: وجود دارد


دسترسی عمومی به اینترنت: وجود دارد


دسترسی به دفتر ICT: وجود دارد


مذهب اکثریت : مسلمان


نوع و کیفیت جاده ارتباطی : آسفالته


بهترین زمان برای بازدید از جاذبه های طبیعی این استان: فصول بهار و تابستان و پاییز می باشد.

 

 

منبع: کتاب قزوین آیینه تاریخ و طبیعت ایران-محمدعلی حضرتی ها