روستای هدف گردشگری زرآباد

 

 

 

 

• زرآباد روستایی است در دهستان معلم کلایه بخش الموت شرقی شهرستان قزوین.
• فاصله این روستا تا شهر قزوین حدود ۷۵ کیلومتر می باشد.
• جمعیت این روستا بر اساس سرشماری سال ۹۰، برابر۱۳۵ خانوار و ۳۲۲ نفر بوده است

که عمده اهالی آن را افراد ساکن دایمی تشکیل می دهند.
• اشتغال اصلی ساکنان دایم روستا عمدتاً مبتنی بر کشاورزی و به ویژه باغداری و دامداری و همچنین صنایع کوچک محلی است.
• جاذبه های گردشگری مذهبی و طبیعی این روستا عبارتند از:
– امامزاده علی اصغر
– درخت خونبار روستای زرآباد(اين درخت كه به چنار خونبار معروف است نوعی صنوبر است كه در روستای زرآباد الموت واقع است) .
– مناظر طبیعی اطراف روستا
– سوغات: فندق، گردو، صنايع دستي. گليم بافى از صنايع دستى اصلی روستاست.
• به لحاظ وجود جاذبه های متنوع در این روستا، از جمله وجود امامزاده علي اصغر زرآباد و نزديکي به درياچه اوان و چشم اندازهاي زيباي طبيعي، ظرفیت و امکان جذب گردشگران بیشتری وجود دارد و علاوه بر زایرسرای امامزاده- که در مجاورت آن بنا شده و به تازگی نیز مورد بازسازی و مرمت قرارگرفته است- ، تعدادی باغ- ویلا و سوئیتهای محلی با امکانات متفاوت پذیرای میهمانان و گردشگران می باشند.
• ظرفیتها و زیرساختها: داراى مدرسه ابتدايى، مسجد، خانه بهداشت، آب، برق، تلفن و جاده آسفالته مناسب.

روستاي زرآباد از توابع بخش رودبار الموت شهرستان قزوين، با مختصات جغرافيايي ۵۰ درجه و ۲۰ دقيقه طول شرقي و ۳۶ درجه و ۳۲ دقيقه عرض شمالي، در۷۵ کيلومتري شمال شرقي شهر قزوين روستای زرآباد قرار دارد از جنوب غربي به کوه خرتو، از شمال غربي به گرده کوه، از غرب به درة وکه و از جنوب به دره آبيابان محدود مي‌شود و رودخانة فصل زرآباد نيز از غرب آن عبور مي‌کند. ارتفاع اين روستا از سطح دريا ۱۷۳۰ متر است
وجود اماكن مقدس همچون بناي امامزاده علي اصغر بن موسي كاظم ( ع ) و وجود دو درخت چنار كهنسال در زرآباد با قدمتي كهن ، اين محدوده را داراي يك ويژگي خاص به لحاظ فرهنگي نموده است .
درآمد اكثر مردم روستا از طريق فعاليت هاي زراعي و دامپروري تامين مي‌شود و از جمله محصولات زراعي روستا مي‌توان به گندم، جو و لوبيا اشاره كرد. باغداري نيز به دليل وجود شرايط مناسب از رونق برخوردار است و محصولاتي از قبيل انگور، گردو، فندق، آلبالو و گيلاس از ميوه هاي سردرختي روستا به شمار مي‌رود. فعاليت هاي دامپروري نيز در كنار مشاغل فوق در روستا رواج دارد و روستاييان با پرورش گوسفند و گاو به توليد محصولات لبني و دامي مي‌پردازند.
در روستاي زرآباد تعدادي آثار تاريخي و مذهبي وجود دارد كه از جمله آن ها مي توان به مقبره امامزاده علي اصغر بن موسي كاظم(ع) و دو درخت چناركهنسال اشاره كرد.گفتني است درختي در كنار مقبره امامزاده وجود دارد كه به باور مردم روستا در روز عاشورا از شاخه هاي آن خون جاري مي شود.
مردم روستاي زرآباد علاقه خاصي به آيين هاي سنتي و مذهبي دارند و در حفظ آن مي‌كوشند.
يكي از اين آيين هاي مذهبي ويژه مردم زرآباد، اجراي مراسم عزاداري در دهمين روز ماه محرم( روز عاشورا) است كه در كنار درخت خونبار و مقبره امامزاده علي اصغر بن موسي كاظم (ع) انجام مي‌دهند.
مناظر طبيعي منطقه و چشم اندازهاي سرسبز باغ هاي وسيع، نماي زيبا درياچه اوان و حواشي آن، كوههاي بلند كم نظير، مراتع غني در دامنه پرشيب و جويبارها و چشمه سارهاي زلال به خصوص در فصول بهار و تابستان از جمله جاذبه‌هاي طبيعي روستاي زرآباد به شمار مي‌آيند. با فرا رسيدن فصل بهار و رويش درختاني از قبيل زرشك، بادام كوهي و بنه گياهان دارويي از قبيل گل گاوزبان، بومادران، كنگر، شب بو، گل مريم، قدومه،درمنه، كاكوتي، ترنجبين، گون و انواع گل هاي وحشي رنگين، چشم اندازهاي زيبايي در محدوده روستاي زرآباد خلق مي شود.

 

مشخصات :


فاصله روستا تا مرکز استان (کیلومتر) ۷۵


فاصله روستا تا نزدیکترین شهر(کیلومتر) ۱۵


مذهب اکثریت : مسلمان


نوع و کیفیت جاده ارتباطی : جاده آسفالته


بهترین زمان برای بازدید از جاذبه های طبیعی این استان: فصول بهار و تابستان، پاییز،زمستان می باشد.

 

منبع: کتاب قزوین آیینه تاریخ و طبیعت ایران-محمدعلی حضرتی ها