محصولات باغی

 

 

تنوع اقلیمی زمینه مساعدی برای کشت انواع محصولات گرمسیری و سردسیری در نقاط مختلف استان را فراهم کرده است به طوریکه انواع محصولات گندم، جو، یونجه، زعفران، چغندر قند، عدس، لوبیا، سیب زمینی، تره بار، هندوانه، زیتون، ذرت، پسته، زیتون، گیلاس، سیب، هلو، زردآلو، گردو، انگور، فندق و زالزالک در سطح وسیعی از مزارع کشاورزی استان قزوین کشت می شوند.
مزیتی که قزوین را از شهرهای دیگر متفاوت می سازد باغستان های سرسبز با قدمتی ۱۴۰۰ ساله است که گرداگرد شهر قزوین را فرا گرفته اند، باغستان هایی مملوء از درختان انگور، پسته و بادام که صفا و طراوتشان شهر را زنده می کند و محصولشان برای تامین نیاز هموطنان، به اقصی نقاط کشور صادر می شود.
سرگل مزارع استان، دشت بسیار وسیع و حاصلخیز قزوین با ۱۳ هزار کیلومتر مربع مساحت است که یکی از مراکز مهم کشاورزی در کشور قلمداد می شود و اکنون با مکانیزه شدن مراحل مختلف تولید و دسترسی به آب های روان، استفاده از ماشین آلات نوین و به کار گرفتن اصول علمی در دفع آفات نباتی، ۵ درصد از نیاز غذایی کشور را تامین می نماید.
پسته قزوین نیز از مرغوبیت بالایی برخوردار است و با سطح زیر کشت ۴ هزار هکتار، اغلب برای استفاده درصنایع غذایی و شیرینی پزی به کشورهای آلمان و حوزه خلیج فارس صادر می گردد.
به سبب وجود زمین های حاصل خیز و دسترسی به آب های سطحی و زیرزمینی کافی، پرورش بیش از ۳۳ گونه انگور در تاکستان های قزوین به شهرت کشاورزی استان افزوده است و کشمش قزوین بعنوان یکی از فراورده های انگور از جایگاه ویژه ای در کشور برخورد دار است.
علیرغم اینکه اهریمن خشکسالی از دیرباز تاکنون یکی از دشمنان ایران زمین بوده است، میانگین بارش باران در دشت قزوین بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیمتر در سال است، افزون بر کاریزها و هزاران حلقه چاه عمیق و نیــمه عمیق، مزارع قزوین به وسیله طولانی ترین شبکه کانال آبرسانی که از سد انحرافی طالقان سرچشمه می‌گیرد سیــراب می‌شــوند.