باقلوا و شیرینی

 


شيريني پزي هنري است كه در بين خانمهاي خانه دار قزويني از اعتبار فراواني برخوردار است، تا چندي پيش تمام شيرينيها در خانه ها و به شكل سنتي پخته مي شد و اين كار بيش از هر زماني در آستانه نوروز رواج داشت. در گذشته به طور عموم براي پخت شيريني از گرماي ملايم زغال و يا تنور خانگي استفاده مي كردند ولي بعدها وسيله اي به كار بردند كه " آپولو " نام داشت، امروزه براي پخت شيريني از انواع " فر " استفاده مي كنند . نام شيرينيهاي متداول خانه پز قزوين عبارتند از : باقلواي پيچ و لوزینه، نان برنجي ، نان نخودي ، نان قندي ، نان بادامي (قرابیه) ، نان گردويي ، پا درازي ، نان چرخي ، نان چايي ، اتابكي ، وليعهدي ، حاج كريمي،
وجود باغهای سنتی در اطراف قزوین و فراوانی درختان بادام، پسته، گردو و استفاده از این محصولات در پخت شیرینی ها می تواند یکی از دلایل تنوع شیرینهای سنتی در قزوین باشد.

تنوع شیرینی و خوراکی‌های سنتی در استان قزوین، نشات گرفته از آداب و فرهنگ غذایی مردم این سرزمین است. انسان‌هایی خوش‌ذوق و هنرمند که با انواع خوردنی‌های بی‌همتایشان، در سراسر ایران و جهان، شهرتی به‌هم زده‌اند. از جمله‌ی این شیرینی‌های خوشمزه و وسوسه‌انگیز می‌توان به باقلوای لوزی، باقلوای پیچ یا گل رز، شیرینی پادرازی، نان نخودی قزوین (شیرینی نخودی)، نان چرخی، نان برنجی (شیرنی برنجی)، نان بادامی قزوین (شیرینی بادامی)، شیرینی اتابکی (شیرینی ولیعهدی)، نان قندی (شیرینی قندی)، نان نازک (نازک پسته‌ای) و قاق اشاره کرد.

 

 

باقلوا پادرازی نان‌ نخودی نان‌ چرخی
نان برنجی نان بادامی شیرینی اتابکی نان قندی
نان چایی نان نازک اگردک شربتی