طرز تهیه و آموزش آش دوغ قزوین

 

 

 

 
آش دوغ قزوین

 

این سبک آش دوغ کمی با بقیه فرق داره. مخصوص قزوینه و به نظر من خیلی خوشمزه است. دستورشم یک کم فرق داره با بقیه ی دستورام. چون به اندازه ی ظرفی که میخوایید بپزید دستور رو میدم.

 

نخود به اندازه کف قابلمه ایی که میخوایید درست کنید.

 

لوبیا قرمز به اندازه ی نصف کف قابلمه

 

عدس به اندازه ی نصف نصف کف قابلمه

 

برنج ۱ تا دو پیمانه بستگی به ورکد برنج داره. البته به قابلمه هم همین طور یک  بنده انگشت از کف قابلمه رو خیس کردش باید بگیره! (خیس کرده!!!!)حتما برنج رو باید چند ساعت خیس کنید.

 

پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ و گوشت قلقلی

 

سیر تازه

 

سبزی آش به میزان لازم (به اندازه برنج)

 

دوغ چکیده

 

یک نکته. اگه بخوایید مقیاسی داشته باشید. برنج رو اگه 1 در نظر بگیرید . مقدار نخود تقریبا نصفه برنجه البته در مقیاسهای پایین ! حتی از نصفم یک کم کمتر. و مقدار لوبیا نصفه نخوده . مقدار عدسم نصفه لوبیا! پیاز داغ و سیر داغم که سلیقه ایه که چقدر بریزید. سیر تازم همینطور.

بهتر اینه حبوبات رو یک شب زودتر خیس کنید.

بعد صبح جدا جدا بپزید. چون تایم پختشون با هم فرق داره.و اگه همزمان پخته بشه ممکنه خراب شه.و بعضیهاشون له بشن.

بعد همه رو توی یک قابلمه بریزید و کمی پیاز داغ(۵ ۶ قاشق غذاخوری) و کمی هم سیر تازه و سیر سرخ شده به مواد اضافه کنید. آب رو هم تا جایی میریزیم که مواد بپزه و برنج وا بره. بعد که برنج وارفت سبزی آش رو میریزیم و داییم هم میزنیم تا سفت بشه (مثل شعله زرد بشه) البته کمه کم باید ۱ ساعت با سبزی قل بخوره ها! نمک و فلفل رو میریزیم و زرد چوبه رو با روغن سرخ میکنیم و کمی هم نعناع داغ به مواد اضافه میکنیم و گوشت قل قلی هاروهم میریزیم توش.(واسه تزیین هم نگه داریدا!)

 

دوغ چکیده  رو یک کم با آب باز میکنیم جوری که گوله نداشته باشه و هنگام سرو غذا میاریم سر سفره که هر کی هر چقدر خواست بریزه تو غذاش.میتونید هم برای همه بعد از اینکه کمی آش سرد شد دوغ بریزید ولی خوب یک کم سلیقه اییه.

 

نکته ها :

 

– آشی که با دوغ مخلوط کردید رو دوباره داغ نکنید! ترش میشه.

 

– دوغ رو خیلی باز نکنید جوری که شل بشه. تقریبا مثل ماست سفت بشه کافیه!

 

–  دوغ ترش یا مونده نگیرید. مزه ی دوغ خیلی مهمه که ملس باشه و تازه.

 

–  مزه ی این آش به سیرو کوفته قلقلی و دوغشه پس تو ریختن اینها دریغ نکنید!

 

– مقدار زیادی نمک به آش نزنید چون ممکنه دوغ شور باشه

 

– دوغ رو وقتی آش خیلی داغه اضافه نکنید. چون به اصلاح میبره