طرز تهیه قیمه نثار، غذای مجلسی قزوین

 

 

 

برای   2  نفر


زمان آماده سازی     15 دقیقه


زمان طبخ     4 ساعت




مواد اولیه

 

    20 تکه گوشت خورشتی


    1 قاشق غذا خوری رب


    2 عدد پیاز متوسط نگینی خرد شود


    2 پیمانه برنج


    30 گرم زرشک


    15 گرم خلال پسته


    10 گرم خلال بادام


    60 گرم خلال پوست پرتقال


    ½ قاشق غذا خوری هل آسیاب شده


    ½ قاشق غذا خوری دارچین آسیاب شده


    ½ قاشق غذا خوری زیره آسیاب شده


    ½ قاشق غذا خوری گلاب


    ½ قاشق غذا خوری شکر


    کمی زعفران

 

    


دستورالعمل ها

 

    «قیمه نثار» از چهار لایه درست شده. ابتدا برای لایه اول، برنج را می پزیم.
    برای لایه دوم، در ظرفی هل و دارچین و زیره را با هم مخلوط می کنیم.
    برای لایه سوم، در قابلمه ای گوشت را 1 دقیقه با رب و کمی زعفران تفت می دهیم و بعد روی آن آب می ریزیم. سپس حرارت را زیاد می کنیم تا جوش بیاد. وقتی آب جوش اومد، حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و حدود 2 ساعت صبر می کنیم تا گوشت بپزه. برای پختن گوشت نیاز نیست قابلمه را تا سر، پر از آب کنید و همین که آب مقداری روی گوشت را بگیره، کافی است.
    بعد از این 2 ساعت، پیاز را خیلی ریز خرد می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی شود.
    بعد از اینکه پیاز طلایی شد، به همراه نمک به گوشت اضافه می کنیم و می ذاریم حدود یک ساعت بپزه تا گوشت خوب پخته شه. توجه کنید که هیچ وقت نمک را از همان اول به گوشت قرمز اضافه نکنید، زیرا نمک آب گوشت را می کشه و باعث سفت شدن اون میشه. واسه همین همیشه حدود یکی دو ساعت بعد پخت، نمک را اضافه کنید.
    خلال پسته، خلال بادام و زرشک را شسته و هر کدام را حدود نیم ساعت با آب، خیس می ذاریم.
    زرشک را نیز شسته و با گلاب و شکر، خیس می گذاریم.
    تلخی خلال پوست را نیز به این صورت می گیریم که، در شیر جوش یا قابلمه ای کوچک آب را جوش آورده، بعد خلال پوست پرتقال را 2 دقیقه در آب در حال جوش می ریزیم و بعد اون را آبکش کرده و روی اون آب سرد می ریزیم. این کار را 3 بار تکرار می کنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شه.
    خلال پسته، خلال بادام را جداگانه در تابه یک دقیقه تفت می دهیم.
    خلال پوست پرتقال و زرشک را نیز ا جداگانه در تابه یک دقیقه تفت می دهیم.
    همه مواد را با هم مخلوط کرده و یک سوم مخلوط را به گوشت اضافه می کنیم.
    پس از حدود نیم ساعت که گوشت با مخلوط پخت و جا افتاد، حرارت را خاموش می کنیم. دقت کنید که گوشت را باید کمی آب دار بردارید و نباید آب گوشت کاملا از بین بروه. زیرا مواد دیگه آب ندارند و در این صورت غذا خیلی خشک می شه.
    مقداری از برنج را با زعفران دم کرده، مخلوط کرده و با مابقی مخلوط مرحله 9، برای درست کردن لایه چهارم، ترکیب می کنیم.
    سپس به ترتیب برنج، مخلوط ادویه ها و بعد گوشت را می ریزیم.
    در آخر مخلوط برنج زعفرانی، خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست پرتقال و زرشک را روی گوشت می ریزیم.